ZPLS mobilna aplikacija

01.06.2018

ZPLS je pred nekaj tedni izdala mobilno aplikacijo za Androidne telefone, ki predvsem slovenskim jadralnim padalcem in zmajarjem ponuja kar nekaj uporabnih možnosti.

V razdelku z novicami najdeš zanimive novice in pomembne objave zveze, vključno z relevantnimi NO-TAM-i. Aplikacija te bo ob vsaki novi objavi diskretno opozorila, tudi če v tistem trenutku ni zagnana. Novice vnašajo uredniki ZPLS-ja, zato ni strahu pred reklamami ali poplavo neželjene vsebine.

Preko aplikacije lahko spremljaš tudi objave letov na xcglobe.com, pri čemer je še prav posebej privlačna opcija za takojšnje opozarjanje, ko let prijavi kateri od tvojih “prijateljev”. Krog svojih prijateljev lahko urediš v aplikaciji, ali pa na spletni strain xcglobe.com. Opozorila delujejo podobno kot SMSi - v zgornjem robu telefona se pojavi ikona, po kliku nanjo pa se zažene aplikacija in prikaže let.

V razdelku “Kam letet?” lahko obelodaniš svoje letalne načrte za do en dan vnaprej, ali si ogledaš, na katera vzletišča se odpravljajo drugi uporabniki. Pripneš lahko kratek komentar v stilu “dobimo se na pristanku ob 13h”. Tega pripomočka bodo veseli predvsem začetniki in tisti, ki redkeje letijo, saj jim bo pomagal poiskati primerno vzletišče ali letalsko družbo.

Na voljo je še tedenska vremenska napoved z osnovnimi podatki (oblačnost, veter, temperatura) za vsa vzletišča na svetu.

Aplikacija ZPLS je na voljo v »Google play« in je brezplačna.