Vabilo na Krvavški dan - 31. 08. 2013

14.08.2013

V imenu jadralnopadalskih klubov Kimfly, Polet in Orli te vabim na družabno srečanje z tekmovanjem v točnosti pristajanja in kombinirano tekmo v teku in letenju, ki bo v soboto 31. avgusta 2013(rezervni termin 1,7 ali 8 september 2013) z začetkom ob 9 uri na pristanku v Gradu pri Cerkljah.
 
Propozicije za pika tekmo:
Število štartov na piko je neomejeno. Šteje se le najboljši rezultat. Štart je možen kjerkoli na pobočju Krvavca. Pristanke na piko bomo merili med 9 in 11 uro. Po tej uri (ob 11 15) bo 8 najboljših opravilo finalni skok na piko. V primeru, da imata 2 tekmovalca enak rezultat je boljši  tisti ki je hitrejši v finalnem letu. Finalni let opravi vseh 8 tekmovalcev iz istega štartnega mesta. Prijav za piko ne bomo zbirali pred tekmo, ampak se bo vsak kandidat za tekmo prijavil sodniku ob pristanku v piko.

  • Pristanek v sredino pike premera 60 cm z obema nogama je 0 točk, z eno nogo je 1 točka in nogi ali le ena noga čez črto so 2 točki.
  • Pristanek v krog premera 150 cm so 3 točke, v premer 300 cm 4 točke, v premer 600 cm 5 točk in v premeru 10.000 cm ali 10metrov je 6 točk. Pristanek izven kroga ni veljaven.Če pristaneš na črto se šteje točka navzgor proti sredini pike.

 
Po zaključeni pika tekmi to je predvidoma ob 13 uri začnemo z Green Challenge !
Iz pristajalnega prostora se gre do križišča pred klancem nato po gozdni poti vsak po svojih zmožnostih do Ambroža (Kmetija Slatnar). Do Slatnarja se meri čas. Potem temovalci pripravijo padala in odletijo na pristanek in poizkušajo čimbolj natančno pristati v piko. Kdor pristane v 3M krog se mu odštejejo 2 minuti, kdor pristane v 10M krog nič ne dobi niti izgubi ostalim pa se prištejejo 2 minuti k rezultatu iz teka na štart.  Prijave za Green Challenge bodo do 12 30 tako, da bodo pikaši lahko temovali tudi na Green Challenge.
Tekmujejo lahko vsi jadralni padalci z licenco ali tečajniki z soglasjem učitelja.
Štartnine ni.
 
Ta dan bo organiziran tudi prevoz na štart z kombiji. Prevoz plača vsak sam razen 8 finalistov za pika tekmo ob 11h 15min.
Vsi tekmovalci ki bodo pristali v piko si bodo izžrebali praktično nagrado, katere bodo prispevali sponzorji prireditve.
Na pristajalnem prostoru bodo prisotni tudi proizvajalci jadralnopadalske opreme z svojimi izdelki!
 
Razglasitev rezultatov in podelitev pokalov in medalj bo predvidoma ob 15 uri nato če bo kdo želel še letet ali pa družabno srečanje z padalskimi kolegi.
Za pijačo bo poskrbel Tonač, ki bo imel na pristanku šank z pijačo in mogoče tudi kaj za pojest.
 
Informacije o  srečanju: Andrej 040 727 344 Polet, Sandi 041 677 595 AK Kimfly