SP Mehika 2009 - reporti reprezentance

20.01.2009

Zadnja 11 tekma, je bila zaradi turbolentnih pogojev  in nesreče pri kateri je moral posredovati helikopter, prekinjena tako da veljajo rezultati kot so bili po 10 tekmi. Od 151 pilotov iz 43 držav je naslov svetovnega prvaka osvojil Švicar Andy Aebi  pred rojakom Stefanom Wyssom ter tretjeuvrščenim Aljažem Valičem iz Slovenije.
V ženski konkurenci je naslov osvojila Elisa Houndry iz Francije pred Keiko Hirako z Japonske in Anjo Kroll iz Švice. Ekipno je Slovenija zasedla prav tako tretje mesto, za prvouvrščenimi Čehi ter drugimi Italjani.
Končni rezultati
Skupni rezultati ženske
Ekipni rezultati
 
 
 
 
114 kilometerska jeb…. - piše Aljaž Valič
Evo nas SLO team, spet na startu, pritiskamo na TASK komisijo za cim tezjo dirko, na zalost nas le delno uslisijo in zastavijo 114 km dolgo dirko, kljub 150 km zahevi, ni kaj svetovne velesile ne spostujejo prevec. Weather Castro Calvo napove severni veter in bolj suho ozracje, kar se kasneje izkaze za pravilno. Nas team se odloci za »blitzkrieg« taktiko ki se je ze v II. WW izkazala za uspesno, vendar nismo bili prepricani ce bo delovala na Svicarje.
Pred startom sem se pocutil kot nemski vojak l.41!  Z Banotom oz. Hrckom ze takoj po prvi obratni zacneva diktirat hud tempo, in po par kilometrih zrusiva Svicarsko zalezovalno taktiko. Sam se na drugi obratni tocki zakoljem saj hocem boljsi steber od Banota vendar ga ne dobim, oz prekasno in prenizko ostali pa veselo motajo pod bazo. Vendar Castro se ne da nizek porinem na tocko in z boljso linijo dohitim vodilne, sledi pozdravcek Svicarju Aebitu in nato spet uberem svojo spuro saj nocem leteti skupaj z njimi ker mi je na startu nas taktik Gasper reku naj napadam. Zato odletim  bolj tvegano solo spuro katera me loci od vodilnih tekmovalcev. Nas Bano pa veselo solira z par km prednostjo, na zadnji obratni voha zmago vendar ubere slabo linijo ki se konca pri svetih treh kraljih  priblizno 20 km od cilja. Na zadnji obratni z veseljem opazim vodilnega Aebija in tretjega Braunerja pod mano na hitro zvrtim steber, minimalno nato pa nizko porinem po isti spuri nazaj seveda se jim zatresejo gate in mi ne sledijo, s to potezo se jih otresem in nato prikljucim vodilno skupino s katero nadaljujem do cilja pridno kot ovcka v credi.
Nas Primoz na zalost konca v cilnjem cilindru kljub najboljsi poziciji v predzadnjem stebru, vendar slaba linija in prevelika zelja po zmagi ga izdasta za odlocilni 50 m visine potrebne za prelet grebena pred cilje.
Prevci pa v cilju mal kasneje, z ze obrabljenim opravicilom - MI JE SPET SPEED POCU.
Evo to je vse drzte pesti se za jutri pol vas nehamo dolgocasit z reporti saj se vlecejo ze kot kurja creva.
Hrček Bano spet štrajka - piše Primož Podobnik
Zaradi ponovnega štrajka hrčka Banota bo današjni report bolj kratek. Škoda ker smo ravno danes Slovenci razturali - še posebno dotična oseba hrček Bano. Fant je s sanjsko in neobičajno linijo po levi strani jezerca nadmudril celo svetovno srenjo za več kot deset minut. S to izjemno potezo in odličnim letenjem preostalega dela ekipe smo se Slovenci kot feniksi dvignili iz pepela in smo zopet v igri za prestižni ekipni naslov.
Tudi Aljaž je še vedno v igri za končno 4. mesto! :)
LP by primzl and gapsl  
Push push - piše Gašper Prevc
"Klapa ne zafuka, prav neverjetno!" pravi Primož po današnji 8. dirki. Pred štartom je sicer naš weather castro - Aljaž zaradi prekrivanja napovedoval moštveno curažo in razmere, ki ne dovoljujejo brezglavega napada - vendar pa je bila končna slika povsem drugačna - scuril ni skoraj nihče! Tudi mi ne  - dobro smo ga stiskal vseh 114 km.
Najhitreje je danes štartal Urban, 15 minut pred vsemi. Na srečo je fant že toliko pameten in izkušen tekmovalec, da je uvidel svojo napako in se vrnil nazaj proti Penonu, kjer smo ostali drsali pod bazo in čakali na odprtje štartnega cilindra ob 13:00. Nekateri so se za štart pomaknili bolj proti ravnini in so nas ob odprtju štarta nadleteli za kar nekaj sto metrov. Zaostanek skušam izničiti z linijo po levi strani baze in gasiranjem proti obratni točki na ravnini, saj  je prejšnje dirke tu vedno delalo hudo.
Tokrat malo slabše, zato dober steber dobim šele na povratku iz obratne točke nazaj proti grebenu oz. proti Three kingsom, kot se tu po "domače" reče trem skalam 5km vzhodno od Penona. Tveganje se je obrestovalo in že sem v vodilni skupini. Stber zapustim malo prepozno. Zauga v bazo, zato ga pohodim na ful. Ven iz baze priletim bolj kot kak klasični padalec, po frontalcu sledi še nekaj popravkov za popolno stabilizacijo krila. Vendar pa pride do strukturne deformacije - na štartu sem s sabo pobral 10 cm dolgo vejo na stabilizatorju, ki me dotlej še ni motila. Po frontalcu pa je ena stran krila postala podobna Primoževem prototipu - tudi po letalnih lastnostih. Veja se je ujela v a in c linijo, stabilizator je prosto mahal v pozdrav vsem mimo letečim. Kar sem popravljal je bilo samo še slabše, padalo je bilo še bolj deformirano in še bolj zavijalo iz kursa - zato sem naslednjih 5 km samo cukal in razmišljal kaj mi je storiti - nadaljevati dirko ali ne. Na to vprašanje mi je odgovorila teta turbulenca, veja je na srečo popustila. Juhu, spet sem v igri - sicer kake 3-4km za prvo skupino, kamor sta se z boljšo špuro prebila Valič brata. Ampak glede na to da je bilo pred nami še 80 km dirke, ni hudič da jih ujamem. Z Jasenom in Andijem Aebijem smo ga po ravnini žgali pod bazami in pri preskoku nazaj ujeli tičke, ki jih je solidno a za nas prepočasi vodil  naš as Aljaž. Ko smo leteli na zadnjo obratno točko južno od planote je skušal Urban s prehitevanjem levi osvojiti 1000 točk za Slovenijo. Zadnjo obratno točko je resda obrnil prvi, ampak nekaj 500m nižje od ostalih. Sledi samo še ciljni dolet nazaj čez planoto v dolino Bravo. Z Urbanom malo preveč taktizirava in pripeljeva malo za prvo skupino z Aljažem na začelju. Zmagovalec je verjento Maurer, malo za njim je včerajšnji zmagovalec Jasen. Primož se po ne preveč posrečeni dirki (večkrat se je pobiral iz podna) z mislijo na timski slovenski uspeh vendarle uspe pripeljati v cilj pol ure za nami - s svojim Up Napoleon krilom.
Škoda ker nimam kalkulatorja na računalniku, ker bi rad napisal še mojo povprečno brzino današnje dirke. Naj se en potrud, zračuna in napiše v komentar - 2:35 minut za 114km dolgo dirko!
Ravninska napihovalka - piše Primož Podobnik
Danes smo leteli 97 km dolgo dirko, pretežno ravninsko obarvano. Zadeva postaja že malce prevec rutinska, zato tudi ne več toliko zabavna. Vsaj zame ne, ker se mučim kot zmešan, ampak plahta ne funkcionira. Kadarkoli planiramo, se udiram k norc!
Ok, ko se zapodimo na ravnino, ubereva z Gašperjem kar posrečeno linijo in glavnina je hitro v zaostanku. Ampak zadeve se tlet ko hitro sučejo, da ni minilo pol ure, smo že bili vsi skupaj. Edino bolgar Yassen in danec Mads sta jo danes vžgala v hribe, južno. Vsi ostali smo se raje odločili za ravninsko letenje. Seveda sta na koncu zmagala Yassen in Mads!!! Da jim piiiiiiiiiiii!!!
V glavnem, razplet se je spet odvil v tisti ušivi luknji, iz katere nisem prisel v 5.tekmi. Spet nas je gonilo, spet smo leteli v ta veter, pol cez El Penon in po rotorjih v cilj. Vsaj nekateri, med njimi tud jaz. Komej komej sem obrnu cilj (konec speed sectiona), splaknlo me je dol v nek rotor, tko da sem se mogu reševat na dinamiki, da sem priplaniral še do pristanka, ki je bil v bistvu zadnja obratna točka, ampak ne dejanski cilj. Ja, tle neki bluzijo s temi cilindri, tko da imamo konec dirke (kjer se čas ustavi) pred zadnjo obratno točko. Če vprašaš mene, karneki.
Skupno je verjetno Aljaž zgubu eno mesto, pajsnu ga je veteran Ronny, ki je neverjeten. Ampak še vedno ima šanse za vrh!!! Ekipno pa ne vem, vsi, ki so v igri, so pršli v cilj, tko da nismo kej dosti pridobili…Klapa ne scuri, ni šans! Je pa res, da je tudi teren tak, da je res težko scurit. Sploh pri taki kvaliteti pilotov. Ampak do konca so še štiri tekme in ni hudič, da se ne bo kdo že koncno usedu. Sej ne, da jim prvoščim, fajn bi pa vseeno blo!((((-:
»Jebemti, to si pa dobro zapisal«, je reku Urban!!!
Aja, za kaj naslov ravninska napihovalka? Zato, ker nas gonijo vetrovi nenormalno. Mislim na tiste dišeče vetrove, ki se sproščajo v sedež(-;
Uživajte, pa fejst pesti stiskejte!(-;
Intervju z Urbanom vir Eagleparagliding
mp4 converter
Urbanov štrajk - piše Gašper Prevc
Naš hrček Bano štrajka in kot kaže njegovega reporta ne bo. Je včeraj izgubil možnosti za naslov in je malo slabe volje, ker bo moral zdaj na novo priložnost (spet) čakati dve leti. Celo dirko je pridno porival naprej, na najbolj zahtevnem delu dirke, ko smo leteli nazaj proti štartu v veter pa je postal žrtev svoje linije. Tudi Primož je končal tamo negdje, zaradi zračnega lulanja ga je odneslo malo iz kursa, od tam pa rešitve ni bilo več. Jest sem garal 100 na uro, saj se mi je pred tem delom v veter strgal gas in sem lahko samo nemo opazoval potek tekme pri hitrosti 15-20km/h. Na koncu mi je vendarle uspelo, v cilj sem pripeljal kot zadnji 4 minute pred zaprtjem pilona. Bolje kot recimo Maurer ki se je usedel 20m pred ciljno črto in je tako OUT!  - IN pa je še vedno Aljaž, ki bo z našo pomočjo v naslednjih dneh osvojil naslov svetovnega prvaka...
Prekratek! - je bil in piše Gašper Prevc
Malo statistike za začetek: v desetih dneh Mehike je bilo točno toliko letalnih dni - leteli smo sicer (le) 9 dni zaradi počitka na dan otvoritve. Skupno sem nabral 24 letalnih ur - cca. 2,5 ure na polet - toliko kot spijemo pira na dan. Primož malo manj, raje več tekile :), da ne boli želodec. Ritem je res ubijalski. Vstajamo že ob 7. uri, ob 8.45 pičimo proti štartu. Danes nam je še uspelo, za jutri nisem prepričan. Kdaj ste vi nazadnje leteli štiri dni zapored po 4 ure dnevno (razen Erzota)? No da neham cvilit... spet smo imeli carsko dirko...84 km dolg trikotnik okoli planote južno od doline  Bravo, kjer bo očitno sestavljenih večino tekmovalnih disciplin. Po pilonu se poženemo po južni strani planote anteni naproti. Klasika. Je malo razrukano, vendar je treba tiščat gas da ne ostaneš zadaj, kot se je to zgodilo danes Urbanu. Ne sicer zaradi gasa, s katerim Urban ne štedi, ampak je na povratku šel predaleč in se je moral vračati nazaj pod glavnino, ki je dobila lep steber za preskok na severno stran planote.Od tu letimo po konvergenci v Monarco, obratna točka je bila v venturiju, zato je bilo treba biti pazljiv da si jo obrnil čim višje. Do tu nas je Urban z previsoko letečo skupino že polovil, prehitel in šel obračat točko na 400m. Vsem ostalim tekmovalcem je bil dovolj velik izziv radij na 2km, kot je bilo napisano v disciplini. S Primožem tu narediva dobro potezo in sva v dobrem položaju pred zadnjo stranico trikotnika, ki gre nazaj po konvergenci proti štartu. Aljaža v gužvi plavih Ginov ne vidim, verjetno je visok in nadzira potek tekme - kot vedno :) Sam uberem bolj desno špuro od glavnine, ki zgleda bolj obetavna, izkaže pa se za manj. Tako zadnjo obratno točko obrnem nekje na 50. mestu, vendar smo vsi zelo skupaj. Cilj je zanimivo postavljen - na hribčku na severni strani planote se ustavi čas, nato pa moramo odleteti proti cilju v dolino Bravo. Prva skupina 7 mož jo useka lepo po sredi planote, ostali pa še nabiramo višino okrog El penona. Odločim se za tvegan manever (ker sem že prej zajebal in ne štejem za timski rezultat:) in jo tudi sam mahnem po podobni špuri dobri uvrstitvi naproti, malo nižje od zmagovalne skupine. Da bi obrnil točko mi zmanjka nekaj metrov, rešujem se na severni strani. Ta čas se vsako sekundo pripelje v cilj kak tekmovalec, med prvimi Primož. Odnaša me od točke, zato se po nekaj 100m pridobljene višine zapodim proti hribu, da bi kočno zaključil naporno dirko. Točka je očitno globoko na južni strani hriba, zmanjka mi 70 metrov. Pristanem pod hribom. Izmučen in poražen.  Pol ure kasneje se s carsko višino pripelje Urban - kot zmagovalec svoje discipline :)
 
Po dveh ciljnih felerjih sem tako že izven igre - v takem položaju se mi je zelo težko motivirati za naslednje dni. Zato sem si zadal do konca prvenstva dva cilja:
1. nikoli več ne scurim v zadnjih metrih pred ciljem!
2. da v olc-ju prehitim vodilnega Erzota :)
Naj me organizator in postavljalci dirke uslišijo!
Garanje se nadaljuje - piše Primož Podobnik
Danes smo imeli 3. dirko, spet skorej 100 km, natancno 94. Ja, so se odlocli, da nas bojo pokoncali s kilometrazo. Jaz sem startal predvsem z namenom,da koncno odpeljem brez napak, ki so se prva dva dni pojavljale kot po tekocem traku. Zdej postaja teren precej bolj predvidljiv, sej smo ga ze posteno precesali. Obracali smo ze skorej vse skrajne obratne tocke. Danasnja tekma je bla zanimiva predvsem na 1. obratni tocki, kjer nas je pripeljalo 80 komadov v eno grapo, kjer nas je cakal en lep mlincek.
Blo je nekako tko kot da bi bil u kletki brez izhoda, prilepljeni smo bli na majhno pobocje, na obeh straneh pa po dva pilota, tko da nisi mogu obrnt prav nikamor. Cel zur! No, nivo pilotov je res konkreten, v luknji nism vidu scurit nobenga, res noro kako je klapa napredovala! Tudi, ce bi nastavli 160 km dirko, bi prslo u cilj 80 ljudi!  U glavnem, Valica sta suvereno vozila skozi celo dirko, jaz sem tudi super vozu, skoz smo bli spredaj, Gasper je bil le malce bolj zadaj zaradi napakice na zacetku. Kljucni razplet se je zgodil po zadnji obratni tocki, kjer je stari mackon »vuce« Donini mojstrsko izvohal zmagovalni steber (Aljaz pravi, da je celo vecji mojster v izvohavanju stebrov kot on sam) in porinu u cilj par minutk pred glavnino, v kateri sva bla tud Urban in jz. Aljaz je imel smolo in se je 400 m boril s kravato, tko da je zafural kar neki casa. Dobro je zadnji del odpeljal Gasper, ki je bil le 2 ali 3 minutke za glavnino. Danes se je usedu bolgarski up Yassen, tko da prve zrtve ze padajo…dobro se vse klapa aktualnemu evropskemu prvaku Blondeauju, fant kar poriva nizko in mu ratuje…zanima me, koliko casa se…Jaz sem zacel fulll pocasi, prevec napak, ampak se sestavljam.
Meni se zdi nivo te tekme res ful visok, ogromno pilotov leti vrhunsko, da ne govorimo o americanih, ki smo jih vedno meli za  levake. Fantje sturajo in bojo najverjetneje v igri za vrh. Zelo zanimivo pa bo videt kolko jih bo zdrzalo peklenski ritem 12 tekem saj se tle RES leti vsak dan. Jz nism mogu verjet, no zdej vidim, da je res. Zlo je pomembno se fejst spocit, drgace ne bo slo skoz brez napak.
Zdej pa na takose in SPAT!!
Pozdrav od team leaderja Primzija!
Termična ekstaza 2! - piše Aljaž Valič
Drugi dan tekme je nasa ekipa spet nabrusena, da pokaze zobe ostalim, organizator, nam pokloni 91 km dolgo dirko. Razmere v zraku znosne kljub gneci pred startom, po startnem pilonu  se zapodimo direkt po ravnini na priblizno 10 km odaljeno tocko. Celoten nas team je v dobri poziciji, po obratni točki se zapeljemo na juzni greben ki nas vodi do naslednje obratne točke, nizko leteci se ze znajdejo v težavah in se rešujejo nizko po grapah.
Po drugi obratni tocki se vodilna skupina razcepi na dvoje sam se odlocim za varianto po ravnini se parvi direkt nekateri pa nadaljujejo nazaj po isti poti, ka se izkaze za napacno potezo. Z dobro linijo prevzamem vodstvo vendar pozneje mi nekateri ubezijo v razbitih stebrih . Proti zadnji obratni ki je na antenah mamo slab interval tko da nas zasledovalci pocasi ulovijo Med njimi tudi Urban in Gasper, ki na koncu ubereta boljso linijo in mi v zadnjem stebru pred ciljem za crn noht uideta sam pa z dolgim nosom in mal posran.. gatami, iscem resilno dviganje kar me stane dodatnih par minut.
Gasper ma mal smole oz. prevec zaupa ameriskemu pilotu in zakjuci 200 pred crto Urban 3 v cilju sam kasne 4 min za njim s prevec rezerve v visini ziher je ziher.
Primoz v cilju za zamudo okoli 20 min.
LP
Aljaz
Hovki dovki! - piše Urban Valič
Dragi prijatelji in prijateljice! Sporočiti vam moram slabe napovedi za jutrišnji dan. Naš dragi prijatelj in brat Aljaž je danes dopolnil 30. let in smo se ga po običaju malo naf.... Tako da jutri lahko pričakujete povprečni rezultat. Vam pa obljubljamo, da bomo pod vodstvom našega novega taktičarja Gašperja Prevca za jutri poskušali najbolje. Vas zanima kako je bilo danes? Bilo je za 4. Prvi del skozi oblak ne, pod oblakom, po megli ajde. Potem po pobočju solidno, potem proti ravnini zafuk. Vsi drugi naši nezafuk. Počasi lovim glavnino solidno visoko lahko rečem. Vse je pomarkirano, pazi zdaj, pred nami senca, in da je vse skupaj še bolj zaj..., vzamem slabo linijo. V cilj priletim varno 400m visoko. In ostali naši? Povprečno. Še najbolje je odletel Aljaž, je bil v ospredju in nadziral potek, kot nam je povedal. Sicer sem tako zadaj, da uspem razbrati samo obrise. Za minuto smo skupaj, a na žalost 200m nižje. Kaj bi še napisal? Vse skupaj mi je še težje, ker me pred zadnjo obratno z boljšo linijo prehitita Švic-Carja.
Po nareku Urbana napisal in berljivosti priredil  Gašper
Še to je reku Urban, da moram napisat da je bila dirka dolga 71 km. Da ne bo zgledalo da smo leteli od Predmeje do Vipave.
Ready! - piše Gašper Prevc
Z včerajšnjim treningom smo zaključili priprave na prvenstvo. Ekipno smo odleteli na krajši prelet in potrenirali letenje po konvergenci, ki se vsak dan pojavi med štatom EL Penonom in dolino Bravo. Vremenske razmere so bile res vrhunske, vsi ki so tu že leteli prejšnja leta so dan opisali kot El classico za ta teren. Upajmo da bodo razmere tudi v naslednjih dneh podobne, čeprav so nas zdajle na registraciji malo strašili z napovedjo severnega vetra za prvi tekmovalni teden. Poleg vremenske napovedi pa smo na registraciji dobili tudi odmero naše kilaže. Tu je sistem tak, da te ob prijavi zvagajo brez opreme, v nadaljevanju prvenstva pa te pred štartom odmerijo še z opremo. Ker smo na naših prototih na meji s kilažo, je bilo treba spiti dosti vode, pojesti obilen zajtrk + ...., da med tekmo ne bo težav. V nadaljevanju današnjega dneva sledi otvoritev, ki se jo team leader Primož zelo veseli - preživel jo bo namreč verjetno v postelji, saj ima težave z želodcem. oz. beri ima drisko :) Ostali trije čani reprezentance pa se bomo na žgočem soncu sprehajali po ulicah mesta in zgubljali energijo pred jutrišnjo preizkušnjo, ki je po mojem menju najpomembnejša. Prekletsvo prvega tekmovalnega dne se namreč vleče že odkar tekmujemo. Na evropskem prvenstvu v Franciji se je recimo Urban že na začetku dirke s kravato vrtel proti dolini, jest sem pozabil obrnt prvo obratno točko... Avstralski prvi tekmovalni dan bi tudi vsi najraje kar pozabili... Tako da gremo jutri v boj z mal ročne zavore, ki jo bomo spustili v naslednjih dneh. Naša pričakovanja so velika. Urban recimo želi svojo najboljšo uvrstitev z evropskih in svetovnih prvenstev popraviti za kar 36. mest oz. za 62 mest na svetovnih prvenstvih. Glede na to, da Švicarska falanga z Advance Omegami tokrat ni tako suverena - mu to lahko celo uspe! Držite pesti!
Prihajamo v formo - piše Primož Podobnik
Danes sva se z Gasperjem odpravila na start prej kot prejsnje dni, ker pozneje so razmere precej neprijazne. Valica sta pa se rihtala opremo. Taksi ob 10 izpred bajte za 2 eura in gas na 20 km oddaljen start EL PENON. Po poti pobereva se veterana Karlota. Na startu pa folka neomejeno! Jaz ne zgubljam casa s kramljanjem in se hitro spravim v zrak. Razmere so res boljse kot prejsnje dni (vsaj bolj mirno) in se odpravim na krajsi prelet proti zahodu. Letimo v grupah po grebencku sem in tja, pol pa gasa cez jezero proti pristanku. Zanimivo je letet cez planoto, ce si prenizek te lahko hitro doleti curaza na planoti bogu za hrbtom in pol hodis lahko ure in ure do civilizacije…ne hvala! Pocasi smo vedno bolj uleteni in pripravljeni na bitko!
team leader Primoz
Prvi pravi trening - piše Gašper PrevcVčeraj je slovenska ekipa pod vodstvom vodje ekipe Primoža Podobnika opravila prvi uradni trening na prizorišču svetovnega pokala v dolini Bravo. Zaradi obširne priprave našega serviserja opreme Aljaža Valiča smo se na štart podali malo kasneje kot ostali. Logističnih težav pri prevozu na šart ekipa ni imela, saj živi povsem v centru mesta (sicer v podrtiji), do postajališča taksija imajo fantje le nekaj metrov. Cesta do štarta je resda dolga (cca 1 ura) in na koncu slabo vzdrževana, vendar  je taksistu s pomočjo reporezentantov nekako le uspelo prilesti na vrh -  ampak le kdo bi se pritoževal ob ceni 1,5eura po glavi... Poglejmo kaj o letenju porečejo naši orli:
"Vredu. Malo me je bilo strah na začetku ke je sekalo potem pa vedno boljše« je povedal Primož, ki ga je že takoj po štartu presenetilo dviganje  +10m/s!"
"Po primerjanju finese v večerni termiki prvi dan sem bil podrt. Včeraj sem bil  že boljše volje , saj sem letel sam. Padalo se je v močnih pogojih kar dobro obneslo, na trimu sem proti pristanku peljal vidno boljše od Carona – ampak kot sem zvedel na pristanku, dobi že pred temo novo cunjo – pa smo spet tam." je svoje prve občutke o novem padalu strnil Gašper.
Urban je takole opisal najbolj kritičen del preleta: "Leteli smo proti ravnini. Aljaž je kar rinil naprej, dokler se nisva znašla čisto na tleh. Meni je še nekako uspelo pobrati.«
Aljaž se z njim ne strinja: «Urban je odletel na ravnino, čeprav je kazalo slabo sem mu sledil. Sam bi že trikrat obrnil... Zelo sem zadovoljen, da sem po curaži dobil hiter prevoz nazaj v 70 km oddaljeno dolino Valle de bravo«
Nič novega v slovenski ekipi torej...
Prihod - piše Primož Podobnik
Pozdrav iz Valle de Brava v Mehiki! Tu smo Aljaž in Urban Valič ( DJP Kovk Ajdovščina ), Prevc Gašper ( KJP Krokar Železniki ) in Primož Podobnik ( Polet Nova Gorica ). Včeraj smo prvič leteli, a le z majhnega starta tik nad mestom. Malček smo primerjali performance padal. Zaenkrat najbolje kaže Urbanu. Tudi Aljažev ni slab, jaz moram mojega še potrimat, Gašper pa se tudi mora še najti na bivšem Braunerjevem prototu.
Evo nekaj slikic iz kraja samega http://picasaweb.google.si/axispara1/Mexicosvetprv#
pa lep pozdrav od team leaderja Primoža P.