Preko 500 km

01.12.2019

V letošnjem letu je slovensko podjetje Triple Seven Gliders dokončalo razvoj jadralnega padala v CCC (tekmovalni klasi), z imenom Gambit. Planirano je bilo, da bosta na svetovnem prvenstvu z njim tekmovala Tilen Ceglar in Dušan Orož. Izpolnjene so bile zahteve, ki so potrebne pred tem tekmovanjem, žal pa Gambitu še ni bil dovoljen nastop. Kasneje so v jesenski sezoni piloti tega padala dosegali odmevne rezultate na različnih svetovnih tekmovanjih.

V oktobru je šla večja ekipa slovenskih pilotov v Brazilijo, z namenom izboljšati svoje osebne rekorde v preletih. Vzleta se na vitlo v kraju Caico in leti z vetrom v SZ smer. Primož Suša je skupaj z Italijanom Aaronom Durogatijem, oba sta letela na Gambitu, želel izboljšati svetovni rekord, ki znaša 588,27 km. Ta cilj je imel tudi Jošt Napret s padalom Ozone Enzo3. Italijanka Nicole Fedele je z Gambitom napadala 552,82 kilometrski rekord v ženski konkurenci. Oba svetovna rekorda sta bila dosežena na izjemen dan v prvem delu oktobra, ko tam še ni bilo naših pilotov.

Na žalost niso dočakali zares vremensko 'top' dneva. Primož in Aaron sta odletela 374 in 410 km, dne 27.10.2019 pa presegla sedanjo magično mejo, izboljšala njun lanski dosežek za 1 km in odletela 510,4 km, s povprečno hitrostjo 46,25 km/h. Nicole Fedele je isti dan preletela 449,77 km, Jošt Napret pa dva dni kasneje 421,39 km.