Nepal

01.05.2017

Nepal je majhna država, ujeta med Kitajsko in Indijo, odprtih in nasmejanih ljudi ter mogočnih gora. Njena zemljepisna lega ponuja zanimivo podnebje, ki že vrsto let privablja padalce z vsega sveta. V prvi vrsti bele gore ponujajo svojevrstne izzive za alpiniste, pohodnike, prav tako navadne turiste, ki od daleč uživajo v pogledih na njih. Podobno našemu Bohinju z jezerom, je izhodišče za letenje, pohodnike in užitkarje mesto Pokhara. Mesto, ki ga napaja turizem, leži pred masivom Annapurn in »svete gore« Machapuchare (ang. Fishtail) in ponuja dih jemajoče poglede.

Kdaj

Odvisno od apetitov letenja. Oktobra in novembra so pogoji zelo stabilni, ozračje je čisto in pogledi so nori. Zaradi kratkega dneva se leti bolj po grebenu, na dober dan malo dlje. To obdobje je primerno za hike&fly v višjih hribih. Obiščeš lahko vasi izven turističnih delov, se sprehodiš skozi riževa polja vse do višine 4000 m, kjer koče ponujajo prenočišča in hrano. Naslednji dan pa se ob dobrih pogojih lahko dvigneš vse do 6000 m in višje.

Druga polovica januarja, do prvega tedna v marcu, je čas za preletaše. Dnevi so že daljši, leti se lahko dlje, pozornost pa je treba usmeriti tudi na nastajajoče nevihte v hribih.

Letenje

Greben Sarangkot-a je dolg približno 20 km in visok 1700 m, ter je obenem glavno izhodišče za prelete. Proti severu je preskok na Dicki Dando, kjer nas pozdravi napis »Namaste Pilots« na lokalni šoli, in naprej proti Green Wall-u. Od tam imamo več možnosti. Lahko se leti proti severu, torej globlje v višje hribe. Proti vzhodu nas čaka ponoven preskok in letenje po zanimivem terenu, ki ni ravno greben, bolj doline. Proti zahodu so dolgi preskoki, ki nas ponovno peljejo proti večjim hribom ali nazaj proti Pokhari. Letenje na jug prav tako ponuja posebno doživetje, saj se leti proti vetru, doline na preskokih pa so dolge. Opcij za prelete je tako veliko. Lahko se leti s povratkom, FAI trikotnike ali celo v eno smer, dokler gre. Zadnja leta so zelo popularna tudi »bivouac« letenja, možnosti in smeri je prav tako ogromno.

Vzletišča

Glavno izhodišče je hrib imenovan Sarangkot. Pokhara ni samo znana kot izhodišče za pohodnike, zelo priljubljena je tudi za letenje v tandemu. Zaradi strmega porasta tandemskega posla so na Sarangkot-u štiri vzletišča. Solo padalci ponavadi vzletajo na največjem vzletišču, BlueSky. Lahko se vzleta tudi na manjših vzletiščih SunRise, ParaNova in Annapurna. Pomembno je vedeti, da imajo tandemski piloti prednost.

V kolikor je gneča na Sarangkot-u, se lahko vzleta na Toripaniju, ki je dobra dva kilometra naprej po grebenu. Vzletišče je tudi 200 m višje in s tem ponuja malo lažje izhodišče.

Višine in baza oblakov

Vzletišče BlueSky leži na približno 1485 m, Toripani dobrih 200 m več. V jesenski sezoni so zaradi stabilnih razmer višine omejene na 2000 m, v kolikor se gre na hike&fly, se zaradi vzletanja višje v hribih (4000 m) lahko leti tudi do 6000 m. Odvisno je od pogojev in predvsem sreče!

Spomladi so pogoji lahko precej živahni. Baza oblakov se spreminja z višino letenja. Po preskoku iz Sarangkot-a se oblaki dvigujejo do 3000 m, od tam pa se lahko leti v različne smeri. Globlje v hribih se lahko dvignemo tudi preko 5000 m.

Posebnosti in nevarnosti

V spomladanskem terminu je potrebno paziti na razvoj oblakov in neviht v hribih. Prav tako so nekatera področja prepredena z daljnovodi, tako da je pazljivost pomembna!

Dostopnost zmajarjem

Za zmajarje je dostopnost otežena. Prostora za vzletanje je dosti, težje je z dostopom in v primeru, da pristanemo izven mesta. Večino so na nebu padalci, kar pa še ne pomeni, da so zmajarji nedobrodošli. Kjer je želja, tam je pot.

Nastanitve

Izbire je nešteto. Zelo veliko je »guest house-ov,« »lodge-v« in hotelov. Odvisno je ali iščete lepo urejene sobe z vsemi dodatki ali enostavno sobo za prespati.

Drugi kraji za letenje

Poleg hike&fly opcij in vzletanja v hribih, je možno obiskati tudi druga letalna področja. Zelo znan je Sirkot, 35 km južno od Pokhare. Majhna vasica na vrhu hriba ponuja še lepše poglede proti Himalaji. Leti se lahko lokalno ali celo nazaj v Pokharo.
Manj obiskana je vasica, ki je dobrih 60 km vzhodno od Pokhare in se imenuje Bandipur. Prav tako majhna vasica, z redkimi turisti in umirjeno atmosfero. Tukaj je letenje bolj omejeno. Dobrih in lepih pristankov je malo, zato so daljši preleti zelo oteženi. Vseeno se pobočno jadranje obrestuje s pogledom na okolico in mogočne vršace.

Deževni dnevi

V primeru deževnih dni, ki jih je malo (še posebej v jesenskem času), se lahko raziskuje mesto in okolico Pokhare. Na voljo je kar nekaj lokacij za turiste, muzejev in templjev (jame, pagoda, staro mestno jedro).

Vreme in informacije

Zaradi zemljepisne lege so vremenski pogoji zelo naklonjeni padalcem. Praktično se lahko leti prav vsak dan v letu, tudi v času deževne dobe (monsuna). Večje anomalije v vremenu so redke, odvisno je od letnega časa ter razvoja v hribih. Veter je vsak dan enak po smeri in jakosti.

Preletaši si lahko nekaj več informacij pridobijo preko aplikacij WindGuru ali Windyty. Na splošno pa velja pravilo, da je vsak dan letljiv.

Kako do tja

Nepal ima samo eno mednarodno letališče, ki se nahaja v glavnem mestu Kathmanduju. Od tam do Pokhare se lahko leti z notranjimi leti, odpelje z avtobusom ali s taksijem. V kolikor ste željni prave nepalske cestne dogodivščine, se lahko zapeljete z lokalnim avtobusom, ki bo za 200 km potreboval slabih deset ur.

Ambrož Mikelj