Čiščenje vzletišča na Kremžarici

01.05.2017

Ob spomladanskem prebujanju in ob dvigu temperatur se začnemo vsi ukvarjati s pomladanskim čiščenjem v hišah, na vrtovih in pa tudi v naravi. Toplo sonce in prebujajoča pomlad nas kar kliče, da izkoristimo prijetne sončne žarke in očistimo vse, kar se je nabralo čez zimo ali leta.

Zato smo tudi člani Društva za prosto letenje IKAR »kot martinčki« prilezli na plano in se odločili, da očistimo tudi naše vzletišče na Kremžarici. Kot veste, leži vzletišče na nadmorski višini 1080 in sicer 4 km iz Slovenj Gradca . Primeren veter je J, JZ, JV, Z. Opremljeno je tudi z vremensko postajo. Je priljubljena vzletna točka na Koroškem, kjer se da tudi narediti tudi kakšen daljši prelet.

V vseh teh letih so zrasle breze, borovci ter razno grmovje in vse to je včasih tudi oviralo sam vzlet. Zato smo se lepo toplo sončno soboto odločili, vzeli v roke sekire, žage, grablje, delovne rokavice in dobro voljo, ter se podali na delovno akcijo. Lastnik, gospod Vinko, nam je priskočil na pomoč še s traktorjem. Zavihali smo rokave in z dobro voljo ob prijetni družbi, pijači in hrani, nam je delo lepo steklo. Padli so borovci, breze, odstranili smo grmovje, pograbili vse veje in naenkrat je bil start očiščen vseh dreves, ki so bila v napoto. Nastalo je pravo vzletišče in tako kot je rekel naš Boštjan - je treba še samo »tepih« pogrniti. Zato gre zahvala vsem, ki ste pomagali in pa seveda lastniku Vinku za pripravljenost in pomoč s traktorjem.

Če vas bo pot zanesla na Koroško, pa le pridite pogledat in preizkusiti naše očiščeno vzletišče na Kremžarici. Obljubim, da vam ne bo žal. Pa saj na Koroškem je vedno fajn.

Lep pozdrav s Koroške
Marina Globočnik, DPL Ikar Slovenj Gradec