Aieola OPEN - Drama, Grčija

21.06.2007

Z Valičema smo sprejeli povabilo organizatorjev tekme v kraju Drama na štiridnevno tekmovanje. Sprejeli so nas lepo, s sobo v hotelu v centru mesta , ki premore 40000 ljudi. Včeraj so nas tudi peljali na štart za kratek polet, teren je lep, ravnina in hribi, boljša dviganja so nad ravnino. Vroče je za znoret, v naslednjih dneh bo 40. Klima stalno na ful, drugače crkneš. Grški favorit je včeraj že dol ubrisal ter si zlomil zapestje tko da je pot na stopničke na široko odprta, he he. Napište kako je kaj na Ratitovcu.
Task 1 - piše Primož PodobnikVčeraj smo tekmovali 72 km dolgo dirko v solidnih pogojih z malo vetra in bazo na 2000 m. Start je na ene 1300m. Termika sicer ni bla ne vem kako močna. Aljaž se je na začetku malo zaklal, ker je letel preveč noter v hribih. Na prvo obratno najbolje priletim jaz, Urban je ful nizko in rine ven na ravnino pobirat. Kmalu smo vsi tam, edino zunaj gre lepo gor. Z Urbanom porivava naprej proti drugi obratni, stalno po ravnini, Aljaž naju nadzoruje malo zadaj. Pri drugi obratni so razmere res šibke in vrtimo enke. Seveda nas vsi dohitijo. Z Aljažem vrtiva, meni se zazdi, da imajo zunaj močnejši steber, takoj ko porinem vanj, se Aljažu steber ojača in nam nekoliko pobegne. Nazaj letimo bolj po hribu, z Urbanom se zakoljeva v enem preskoku, naju splakne rotor, mene še bolj. Do cilja potem manjka še ena obratna, vendar ni problemov, Aljaž je prvi, Urban tretji, jaz 5. Prevroče je, ni neke pretirane volje. Fajn dirkajte na Ratitovcu. Čestitke Primožu za zmago!
lp
Primož in turbiča
Task 4 - piše Primož Podobnik
Na grški tekmi so izpeljali še dve tekmi, smo malo pozabli na drugo tekmo, Urbanu se ni dalo napisat reporta, meni pa tudi ne. No, na drugi tekmi so bili pogoji res šibki, vsi trije smo leteli skupaj in se skušali otresti konkurence,v vendar so nas na vsakem prteskoku ujeli, tako da je odločitev padla čisto na koncu. Z Urbanom sva najbolje bpobrala zuadnji steber pred ciljem in on jer bil 1, jst drugi , Aljaž 4. Zadnji dan pa je se je končno zrihtalo tudi vreme in lahko smo leteli tudi hitreje. Bolj ali manj smo leteli spet skupaj, na koncu pa je spet najbolje odletel Urban pred mano, Aljaž 5. Skupno smo prvi trije-Urban prvi, Aljaž drugi jaz tretji. Organizacija je bla v redu, še posebej za nas, saj so nas kar lepo razvajali. 
lp
Primož in turbiča

Včeraj smo tekmovali 72 km dolgo dirko v solidnih pogojih z malo vetra in bazo na 2000 m. Start je na ene 1300m. Termika sicer ni bla ne vem kako močna. Aljaž se je na začetku malo zaklal, ker je letel preveč noter v hribih. Na prvo obratno najbolje priletim jaz, Urban je ful nizko in rine ven na ravnino pobirat. Kmalu smo vsi tam, edino zunaj gre lepo gor. Z Urbanom porivava naprej proti drugi obratni, stalno po ravnini, Aljaž naju nadzoruje malo zadaj. Pri drugi obratni so razmere res šibke in vrtimo enke. Seveda nas vsi dohitijo. Z Aljažem vrtiva, meni se zazdi, da imajo zunaj močnejši steber, takoj ko porinem vanj, se Aljažu steber ojača in nam nekoliko pobegne. Nazaj letimo bolj po hribu, z Urbanom se zakoljeva v enem preskoku, naju splakne rotor, mene še bolj. Do cilja potem manjka še ena obratna, vendar ni problemov, Aljaž je prvi, Urban tretji, jaz 5. Prevroče je, ni neke pretirane volje. Fajn dirkajte na Ratitovcu. Čestitke Primožu za zmago!