Paralisca 2020

01.11.2020

Avtorji: Rok- Wosa, Gašper Ferme in ekipa Djp Kondor Radeče

»Halo Sandi, kako gre…Wosa kle… leto je naokoli, kmalu bo ParaLisca v avgustu, mi pa spet napadamo Hike&Fly… pa sem se spomnu nate, če bi bil prijazen in nam posodil tiste trikotne trakove za piko in točkovanje, tak kot ste ga mel lani na Potoški gori, ka je blo zakon… pa še ful padalcev je blo...«

Oba se strinjava in takole se je začelo...

Odločili smo se, da zaradi lažje logistike glede prevoza in kasnejšega tekmovanja 'Metuljmania' v preletih, zrihtamo drugo traso – Štart in pristanek Kompolje.

Zbudimo se na na prvo sončno sobotno jutro v avgustu. Vreme in veter sodelujeta... tako da - hop akcija. Na hitrico uredimo oznake za pristajanje in tablo za vpisovanje... počasi so iz vseh koncev slovenskih vetrov, veselo in naspidirano začeli prihajati 'hykerandflajersapiensi' ... Madonca, kako lepo je videti in slišati, da ta šport raste in navdušuje, skratka odlično za duha in telo.

Medtem, ko se vsi lepo zberemo na štartu, mimogrede upoštevamo 'korona' razdaljo... predam besedo Sandiju, kjer ga z zanimanjem poslušamo o pravilniku in točkovanju trikotne oznake... Hvala za pomoč. Ker mu je pa mijčkn koleno nagajalo in se ni mogel udeležiti peški, je s kolesom zgonu celo traso do Lisce. Bravo!

Kamerman in časomerilca Gašper in Drago, sta tudi ready, tako da damo zeleno luč za štartni položaj... Še par sekund in hop... no vesele nogice, pa pejmo... Trasa je tekaški ravninski del vodila čez vas Šmarčna in most reke Save do Brega, približno okoli 2,5 km, potem hop čez hosto gor do Razborja, in zopet 1,5 km ravninskega dela do vasi Lisce, ter od tam 'šponaj in goni Miško' dobesedno gor na cilj.

In glej ga zlomka, vsi so brez težav ter s pravilnim dihanjem osvojili našo lepo kravco Lisko. Posebej sta se izkazala zmagovalca Jošt in Danilo, kjer sta z roko v roki skupaj pretekla v 58 minutah in poknila tudi Sandijevo palačinko... jebemtiš, pa še kršila sta safe distanco ...

Po pikaškem delu na pristanku (porka orka fantje in punce, treba bo še fjst špinače papat in trenirat, da boste boljši v pika pristajanju) je ceromonija s podelitvijo hitro in sladko uspela, saj so se zasluženi zmagovalci lepo nasitili z APE pirom, domačo salamco in z leseno kuhalnico, kjer se bodo lahko igrali v domači kuhni.

To je to, Koniec.. in zopet hitro hop nazaj na Lisco željni jadranja, dobre zabave na Paralisci in dirkačine Metuljmanie... Hvala za poslušnost in sodelovanje..

Zmagovalci skupnega seštevka 2020:

  • 1. Danilo Kunšek, DJP Metulj
  • 1. Jošt Napret, DJP Metulj
  • 3. Miha Vovk, KJP Turbulenca

Statistika trase in vzpona:

  • Dolžina: 7,3 km
  • Višina: 745 m
  • Čas: 58 minut ( Danilo, Jošt )

Več pa si lahko ogledate na Youtube- ju: https://www.youtube.com/watch?v=Ordrk5fLzDw