PGAWC Tatlisu 2018 - svetovni pokal v natančnosti pristajanja

01.03.2018

Zakorakali smo že v drugi mesec novega leta. Počasi se začenja nova sezona in pričele so se odvijati tudi tekme v natančnem pristajanju z jadralnimi padali. Tako je za nami že prva tekma svetovnega pokala PGAWC, ki se je od 16.-18. februarja odvijala na severnem Cipru. Na njej se je predstavila tudi na novo sestavljena ekipa Triple Seven. To so zastopali naslednji tekmovalci: Jaka Gorenc, Renato Herega, Slobodan Maletić ter Jovan Novak.

Tekma je bila vse prej kot lahka. Na njo se je prijavilo 88 tekmovalcev iz 18 držav, kar priča o močni konkurenci, piko na i pa je dodalo še slabo vreme. Močan veter in dež sta onemogočala letenje in iz tega razloga smo zaključili le eno serijo. Druga serija je bila prekinjena zaradi premočnega vetra, ob tem pa nas je prehitela še tema. Na vzletišču so bili ves čas prisotni močni sunki vetra, ki je ob tem nenehno spreminjal svojo smer. To je marsikateremu pilotu močno otežilo že sam štart. Pogoji na pristanku niso bili nič kaj bolj prizanesljivi in ravno zato so se tu močno pokazale spretnosti pilotov.

Ne glede na težke okliščine se ekipa TRIPLE SEVEN ni dala ter je tekmo zaključila na odličnem drugem mestu. Prvo mesto je zasedla ekipa BGD (med člani tudi Matjaž Ferarič in Rok Preložnik), tretje pa ekipa NO NAME. V posamični razvrstitvi je član ekipe Triple Seven Jaka Gorenc zasedel odlično drugo mesto.

Na naslednji tekmi PGAWC Serbia Open, ki bo potekala aprila, se bo ekipa Triple Seven prav tako maksimalno potrudila, da doseže vrhunski razultat in da ponovno stopi na stopničke.

Renato Herega