Task 7

24.01.2015

Današnja 7 dirka v dolžini 103 km je bila polna preobratov. Prvi del discipline je bila speljana po hribih zato so se piloti takoj po odptju štartnega pilona pognali s polnim gasom v smer prve obratne točke. Zaradi močnih dviganj in »lee side« termike je tovrstno letenje mejilo na norost. V tem delu so kar štirje piloti metali rezervo. Slovenci smo se sprva kar dobro držali, bili v ospredju kar pa je bilo zaradi višinske omejitva (2400 m.n.v.) kar precej riskantna pozicija. Nekajkrat smo dobesedno morali bežati izpod baze s full gasom in tako zopet spoznali kako nebogljeni smo kadar nas vleče mati narava v nebesa. Kar nekaj pilotov se je danes ujelo v to past in pokasiralo nulo!

Prvo obratno točko obrnem med prvimi vendar tudi med nižjimi, saj sem le nekaj km pred tem bežal pred prej omenjenimi bazami. Sledilo je lovljenje prve skupine, vendar sem se pri prečkanju prelaza prezgodaj in prenizko odločil za letenje nad ravnino. Tako sem se skupaj z Jožetom znašel praktično na tleh. Sledilo je dolgotrajno pobiranje iz manj kot 100 tih metrov.
V tem času vodilna skupina pobere do limita in krene proti zadnji obratni točki, ki je oddaljena komaj kakih 5 km od cilja.
Ko naposled pobereva sva za skupino več kot 5 km. Divje se poženem za njimi in ker jih ne vidim sledim idealni liniji, ki mi jo kaže moj Oudie. Čeprav niti sam ne verjamem, da mi jih bo uspelo ujeti mi to vendarle uspe cca. 10 km pred ciljem, ko se vodilna skupina ujame nad pokritimi polji. Resnično je ta šport poln nepredvidljivih situacij in vedno se splača boriti do konca.
Kot rečeno, sledilo je nizko pobiranje in planiranje proti cilju. Felix je s samostojno linijo po ravnini premočno zmagal, saj je prečkal ciljno črto z kar 5 min. prednostjo. Naša grupa pa se je močno zdesedkana dobesedno po podnu privlekla v cilj. Veliko dobrih pilotov je predčasno pristalo med njimi tudi naš Tilen, ki mu je zmanjkalo samo 50m.
Tako je kot prvi od naših preletel ciljno črto Primož kot 29, Jaz 30. in Jošt 50 mestu. Molek je nekoliko zaostal in pristal tako kot Tilen tik pred ciljem.
Ekipno smo danes nekoliko zaostali, vendar še vedno trdno držimo 3 mesto. Do konca so še 4 dirke in z fanti smo odločeni, da se ne bomo predali!